Διαμορφώνουμε το μέλλον με σύγχρονες ιδέες!

Ομάδα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Νίκος Καραχάλιος είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Το 1987, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, με τη διάκριση Valedictorian και ξεκινά σπουδές στη Νομική Αθηνών. Παράλληλα, μελετά Ιστορία και Κοινωνικές Επιστήμες (ΒΑ) στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree) και ιδρύει το διαφημιστικό γραφείο Graffiti. Το 1991, η Graffiti σχεδιάζει το δελφίνι, τη μασκότ των Μεσογειακών Αγώνων. Το 1992, αποφοιτά από τη Νομική και το 1993 από το Deree.
Την περίοδο 1992-93, διευθύνει την αγγλόφωνη έκδοση “International Politics” και διοργανώνει, με τη συνεργασία του πρώην Πρωθυπουργού Ξενοφώντα Ζολώτα, το 6ο Διεθνές Οικονομολογικό Συνέδριο του ΣΑΚΑ.

Το 1993, ξεκινά μεταπτυχιακες σπουδές στο City University του Λονδίνου στην Πολιτική των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών, που ολοκληρώνει το 1994. Την ίδια χρονιά ξεκινά η συνεργασία του με την εταιρία Kapa Research, στο τμήμα Πολιτικών Ερευνών.
Το 1996, ξεκινά ερευνητική εργασία σε θέματα συγκριτικής εκλογικής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας στο Goldsmiths University, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το 1996, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, συνεργάζεται στo πλαίσιo της εκστρατείας του Δημοκρατικού Κόμματος και γίνεται μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Συμβούλων (AAPC).

Το 1997, αναλαμβάνει Υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη του Νορβηγικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Telenor και αργότερα, διατελεί Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Promonte, της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στη Σερβία & το Μαυροβούνιο.

Το 2000, αναλαμβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004” και λίγο μετά, αναλαμβάνει Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ), του ιστορικού φιλελεύθερου think tank της χώρας. Εργάζεται στενά με τον Κώστα Καραμανλή στις προεκλογικές καμπάνιες των εθνικών εκλογών 2000 και των νικηφόρων 2004. Την περίοδο 2004-2009, από τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), συμμετέχει στην ηγετική ομάδα, που οδήγησε στις νίκες των Ευρωεκλογών 2004, Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών 2006 και Εθνικών 2007. Την ίδια περίοδο, έχει ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υπεύθυνη για νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις σε 28 χώρες. Την ίδια περίοδο, συνεργάζεται και με το Think Tank IRI του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενώ εργάζεται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στον τομέα επιμόρφωσης στελεχών. Στην τελευταία νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, είχε, παράλληλα, και την ευθύνη εκπροσώπησης της ΝΔ στα ΜΜΕ.

Το 2009, ιδρύει τη δεξαμενή σκέψης Forum 2020 και το 2010 αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π και σύμβουλος διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εισηγείται το πρόγραμμα “Ολυμπιακός 2020”, που αποφέρει στο Σύλλογο έσοδα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Στην επαγγελματική του πορεία, έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας βιομηχανιών, εταιριών, φορέων, δήμων, κομμάτων και πολιτικών και πιο πρόσφατα του Deree και της εισηγμένης στο NASDAQ Velti.
Άρθρα και αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στον Ελληνικό και το διεθνή τύπο.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ FORUM2020

Νίκος ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Άιντα ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗ

Γιώργος ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

Αγγελική ΣΑΡΑΤΣΗ

Δημήτριος ΚΟΡΔΑΛΗΣ

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ FORUM2020

Χάρης ΚΟΚΚΩΣΗΣ

Αντώνης ΡΟΒΟΛΗΣ

Λίζα ΤΣΑΛΙΚΗ

Δημήτρης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δημήτρης ΚΑΜΑΡΑΣ