Διαμορφώνουμε το μέλλον με σύγχρονες ιδέες!

 

team2020 agenda

Φίλες και φίλοι του FORUM 2020 και όχι μόνο,

Η 21η Μαρτίου έχει μια τριπλή συμβολική και ουσιαστική σημασία για την Ελλάδα μας και τον κόσμο.

Είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, αφού είναι η ημέρα της εαρινής ισημερίας. Είναι και η Παγκόσμια Ημέρα των Χρωμάτων.

Όποιος ανοίγει τα μάτια του στην Ελλάδα, λούζεται από το ελληνικό φως και την απαράμιλλη ομορφιά του γαλάζιου ουρανού μας.

Είναι όμως -πάνω απ’ όλα- η ημέρα που ουσιαστικά ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση του 1821, όταν οι πρώτοι επαναστάτες «πάτησαν» τα Καλάβρυτα.περισσότερα

 

 

 

10 σκέψεις για την Ελλάδα του 2020

Τα εθνικά οράματα αναπτύσσονται σταδιακά. Οι μεγάλοι εθνικοί στόχοι χρειάζονται χρόνο να ωριμάσουν και ακόμη περισσότερο χρόνο για να σχεδιαστούν και να προετοιμαστούν. Για ν’ αποκτήσει το όραμα περιεχόμενο, χρειάζεται ένα σαφές μείγμα πολιτικής. Πολιτικής που ξεπερνά τις παραδοσιακές γραμμές, που συνθέτει τα καλύτερα στοιχεία εφαρμοσμένων πολιτικών. 

 

 Περισσότερα.. 

 

Η Ομάδα

Νίκος Καραχάλιος 

 

Περισσότερα.. 

 

Παρουσίαση

"Το forum2020 είναι μια πρωτοποριακή δεξαμενή σκέψης ταλαντούχων ανθρώπων με νέες ιδέες, που εργάζονται για την εξεύρεση έξυπνων, πρακτικών λύσεων."  

Κατεβάστε την παρουσίαση .pdf 

 

Λέξεις και Σκέψεις
για την Ελλάδα του 2020

 

 

 

 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ IMPERIUM ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ
ΤΟ ΠΡΟΩΡΟ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Δείτε φωτογραφίες από το
1ο Ideas Fight Debate
Athens 25/5/2015


 

 

Πιο παρεμβατικός από σήμερα,
για την εκάστοτε κυβέρνηση,
ο ρόλος του Forum2020

Εισαγωγική Παρέμβαση

Νίκου ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ, Προέδρου Forum2020

DOUBLE IDEAS FIGHT DEBATE
«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ανεξάρτητου think-tank «FORUM 2020» (www.team2020.gr), μετά το 1ο Ideas Fight Debate της 25ης Μαΐου για την Οικονομία -όπου τέθηκε για πρώτη φορά στο δημόσιο διάλογο το θέμα των capital controls- σας προσκαλούμε σε ένα 2ble Ideas Fight Debate με θέμα «Το Μέλλον της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη και την Ελλάδα», την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, σε σχεδόν 30 ημέρες από σήμερα και 11 ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, αίθουσα Ερμής, 6ος όροφος).


Περισσότερα..

  

Έγραψαν για εμάς:

 

 

Follow Us 

    

Διάλογος:

"Για να είναι το μέλλον αυτό που πρέπει να είναι", για να παραφράσουμε τον Paul Valery που είχε πει: «δυστυχώς το μέλλον δεν είναι αυτό που κάποτε ήταν». Να ξεκινήσουμε τη συζήτηση με όλη την κοινωνία. Να ρίξουμε το βλέμμα μας στο αύριο και να το εστιάσουμε εκεί. Είναι επιτακτικό το αίτημα να αντιληφθούμε τι συμβαίνει στην κοινωνία σήμερα, και πώς τα υπόγεια ρεύματα του σήμερα, θα διαμορφώσουν τις μελλοντικές τάσεις.